Ta hand om varandra

God fortsättning alla bloggläsare,

Nu så har det återigen varit några goa semesterveckor över jul och nyår och gänget är samlade på kontoret igen med förnyad energi, härligt! Man är verkligen lyckligt lottad som har så bra stämning på jobbet och trevliga kollegor. Kanske är det för att vi är ett ganska litet gäng som verkligen respekterar varandras kunskaper och förmågor – allas arbete behövs och bidrar till webbyråns framgång. Jag vet att jag ofta hyllar mina kollegor här på bloggen, men man kan inte vara nog tacksam för sådant som är bra här i livet.

Vi tar dessutom hand om varandra och våra relationer, både på och utanför arbetstiden, därav alla mumsiga middagar och roliga aktiviteter. På senaste AW:n hade vi knytkalas som blev en jättegod buffé, märktes att alla hade ansträngt sig lite extra för att muntra upp vintermörkret. De flesta av oss träffar ju inte sina andra vänner och släktingar nu under corona, så man får passa på att ha skoj med de man måste träffa ändå.

Efter maten spelade vi ett frågesportspel, vi var uppdelade i två lag, tjejerna mot killarna (eller tanterna vs gubbarna som vi skämtsamt kallade oss, haha). Vi trodde nog att vi var mer jämlika eftersom alla av oss faktiskt gillar det här med jämställdhet, men det visade sig att vi kunde helt olika saker. Ingen av tjejerna hade till exempel en susning om vad den bästa kallavfettningen är eller ens vad det används till (ledtråd: bilvård). Å andra sidan kunde killarna inget om hur många grader ullkläder ska tvättas i eller hur man bäst tillagar en aubergine.

Nåja, vi fick många härliga skratt i alla fall och kanske en och annan påminnelse om att jämställdhet inte bara är lika lön eller rätten att få klä sig som man vill. Men sånt där tar ju tid att förändra, vi som arbetslag kan ju bara göra vårt bästa för att ta hand om varandra på ett rättvist och jämlikt sätt. Sen får vi väl lära våra barn saker som kanske annars skulle klassas som typiskt manligt eller kvinnligt – till exempel hur man sköter en bil – för köra bil gör ju de flesta nuförtiden oavsett om man är en man eller kvinna.

Hur tar ni hand om varandra på jobbet? Brukar ni också ha sådana här event tillsammans?

Hur som helst, nu är det dags att återgå till jobbet, inte bara skriva om det 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *