Tips för att bygga hemsida

Hej alla!

Det var ett år sen vi skrev på den här bloggen. TYP. Det är vi ledsna för, vi borde ha varit mycket mer engagerade i det här, det vet vi och det vill vi rätta nu!

Men vi har tänkt om också, den här bloggen ägs trots allt av en webbyrå och som den webbyrån vi är borde vi skriva mer riktade mot ämnen som har att göra med webb, webbdesign, SEO, Digital Marknadsföring och så vidare.

Så vi ska (iallafall försöka) planera ännu bättre innehåll inom detta, det vill säga att våra inlägg ska handla om de ämnen jag nämnde, utvecklingen inom dessa och ja, mer webbrelaterad innehåll helt enkelt. Så vi börjar med ett första inlägg om vad som behövs för att sätta upp en webbsida

En av de första saker du ska lära dig om och undersöka är vilken webbhotell/hosting du ska ha för din hemsida. Det finns ett ofantligt utbud av webbhotell där ute, vissa är jättestora och vissa är jättesmå, var och en har sina fördelar. Vår rekommendation är att välja ett svenskt företag, du får kanske betala lite mer men du får så klart snabbare support.

Nu har du valt hosting, nu kan du köpa ett bra domännamn, du kanske redan har ett företag och du vill ha ditt företagsnamn eller så vill du först köpa domän och sen döpa ditt företag, hur som helst tänk på att det ska vara ett domännamn som är lätt att komma ihåg och ur SEOs perspektiv gärna med ett sökord för att Google lättare ska hitta ditt företag.

Sen kan du antingen anlita ett företag som vårt eller bygga själv din webbsida. Är inte du en webbdesigner, så ska du fokusera på ett bra CMS-system (Content Management System) det finns MÅNGA sådana men de absolut mest använda är WordPress, Joomla och Drupal. Vi arbetar dock väldigt mycket i WordPress!

Nu ska du bygga hemsidan, antar vi, för det är det viktigt att du väljer ett tema som går hand i hand med ditt företag eller organisation, välj runt 4 färger max att arbeta med, det här skapar en enklare känsla, vilket också leder till att du bör vara konsekvent i ditt innehållsskapande, använd gärna bilder (finns också en massa gratis bilder, pixabay är en sådan tjänst)

Jag vet att det här kommer att låta jobbig men LÄR DIG HTML & CSS, det kommer göra en sån stor skillnad för att pilla in i designen av din hemsida. Lär dig att även att använda photoshop eller någon annan redigeringsprogram.

Din webbsida ska vara anpassad för din målgrupp, glöm inte det! Du kanske vill bara arbeta på ditt varumärke och det ska du då ta fram i din hemsida eller du kanske ska sälja produkter, ja då behöver din hemsida se annorlunda ut.

Hoppas det här är bra tips för er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *